ΔΕΣΦΙΝΑ 1907… Το ταξίδι αρχίζει για τον ΄΄ Κύριο You see ΄΄ στα δεκαπέντε του χρόνια… με χαιρετούν αμέτρητα μάτια αιώνων και σταγόνες αίματος έβαψαν τα υποδήματά μου και το χώμα. Σέρνω το λογισμό κι έσκαψα για περίσσια χαμόγελα, να γιάνω φράσεις και να πάψει η πληγή να χαρίζει το αίμα της άσκοπα. Ζητούσα νέο τοπίο, που η χλόη να έχει την υπεροχή και η αίσθηση του χώρου να βρει τα πορφυρά στοιχεία της, γεμίζοντας τ’ αδυσώπητα ρήγματα με φθαρμένες αιτίες και τ’ ασβεστωμένα τείχη κεντημένα με ατίθασους οφθαλμούς.
Ανάποδα δρασκέλισα, να φύγει γοργά η εικόνα που ζούσα και που μου έδινε την ίριδα στη σκέψη και φτερούγες στα πόδια. Μελανό και λευκό, παράλληλη πορεία, όπως πάντα, αλλά εγώ είχα αρχίσει από καιρό να ζωγραφίζω χαμόγελα. Στην περπατησιά μου άρχισα να φωλιάζω ακόμη πιο πολλές μυρωδιές, πιο πολλές εικόνες και πιο πολλές λαλιές για το ξόδι του ταξιδιού που ξεκινούσε. Κι όλο γινόταν πιο έντονη η εσωτερική αναζήτηση, η προσδοκία για έναν νέο κόσμο, η φουσκοθαλασσιά της εφηβείας ήταν ανυπότακτη.

΄΄ Ο ΚΥΡΙΟΣ YOU SEE ΄΄ μας μιλάει για το ταξίδι του…
Τρίτη 9 Απριλίου στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών!

(Μία αληθινή ιστορία)

Ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει το μυθιστόρημα
΄΄ Ο ΚΥΡΙΟΣ YOU SEE ΄΄ στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών
Τρίτη 9 Απριλίου, ώρα: 18:00

Ομιλίες
Βέρα Βασιλείου – Πέτσα, Ποιήτρια – Συγγραφέας – Στιχουργός
Αλέξανδρος Γερασίμου, Ραδιοφωνικός παραγωγός- Δημοσιογράφος
Παρέμβαση: Γιάννης Φιλιππάκης: Ποιητής- Ειδικός Γραμματέας της Π.Ε.Λ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Π.Ε.Λ. Τάσος Λέρτας, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός – Συγγραφέας – Καθηγητής πανεπιστημίου

Απαγγελίες αποσπασμάτων
Κωστής Σαββιδάκης, Ηθοποιός
Αρετή Κοκκίνου: Συνθέτις – Μουσικός

Συντονίζει η Αγγελική Ψακή – Κωβαίου, Ποιήτρια – Στιχουργός – Έφορος της Π.Ε.Λ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
Γερανίου 41 2ος όροφος Ομόνοια

Είσοδος ελεύθερη