Ανακοινώθηκαν και επίσημα σήμερα  οι νέοι Προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (https://diavgeia.gov.gr/doc/974%CE%9D4653%CE%A04-2%CE%9C%CE%9B?inline=true) . Το κεντρικό πρόσωπο για την Στερεά γη, αν μη τι άλλο, αποτελεί και πάλι η επιλογή του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τον  «ομφαλό της γης», για την ηγεσία της ΕΦΑ Φωκίδας δηλαδή. Κι` αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από την κα Αθανασία Ψάλτη, την Έφορο που έχει καταφέρει ποικιλοτρόπως να κάνει τόσο τον Αρχαιολογικό χώρο, όσο και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, ένα χώρο ανοικτό στην τοπική κοινωνία και ενδιαφέρον για τους επισκέπτες απ` όλο τον κόσμο.

 

Η κα Νάνσυ Ψάλτη, λοιπόν, παραμένει στη θέση της Προϊσταμένης στην ΕΦΑ Φωκίδας με έδρα τους Δελφούς, όπως και η κα Αλέξάνδρα Χαραμή, ως Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας  με έδρα τη Θήβα. Αλλαγή είχαμε στην ΕΦΑ Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα,  όπου τη θέση της κας Καλαμαρά, λαμβάνει η κα Αγγελική Σίμωση.  Ολοκληρώνουμε με τις τοποθετήσεις της Στερεάς Ελλάδας με την επιλογή της κας Ευθυμίας Καράντζαλη ξανά για την θέση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Φθιώτιδας – Ευρυτανίας με έδρα τη Λαμία.

Συγχαίρουμε την κα Ψάλτη  για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πρόσωπό της και της ευχόμαστε  να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο. Παραμένουμε σταθεροί σύμμαχοί σας!