Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόλυση αναπληρώτριας φιλολόγου που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο), ενώ υπηρετούσε σε σχολείο της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων). Η απόλυση της έγινε στις 18 Οκτωβρίου.

Ως «αίτια απόλυσης»,  το υπουργείο επικαλείται το γεγονός ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη της.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι η εκπαιδευτικός είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!

 

Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Απολύονται εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήματα μη ιάσιμα με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα ανανεωμένα πιστοποιητικά του ΚΕ.Π.Α., ενώ είναι προφανές ότι για αυτή την χρονική καθυστέρηση δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

 

Η κοινωνική αναλγησία του υπουργείου δεν έχει όρια. Προέκταση της ίδια πολιτικής είναι και το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν παραμείνει με χιλιάδες κενά, (730 ώρες εκπαιδευτικών λείπουν μονό από τη Βοιωτία), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που έχουν προέλθει από την οικονομική αφαίμαξη του λαού μέσω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.

 

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

 

Τι προτίθεστε να κάνετε για να ανακληθεί η απόφαση αυτή, ώστε να επαναπροσληφθεί άμεσα η αναπληρώτρια φιλόλογος που απολύθηκε από το ΓΕΛ Οινοφύτων χωρίς καμιά διακοπή των δικαιωμάτων της (αμοιβή και προϋπηρεσία);

 

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιανναράκης