Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου στο νέο πολιτικό φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

Η εκλογή θα διεξαχθεί με πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα σε δύο γύρους. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Στο δεύτερο γύρο ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

ΩΡΕΣ  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από 8 π.μ. έως 8 μ.μ.

 

ΤΟΠΟΣ  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

  • Άμφισσα, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
  • Ιτέα, στο χώρο εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου.
  • Λιδορίκι, στο Κ.Ε.Π του Δήμου.
  • Ευπάλιο, στο Κ.Ε.Π του Δήμου.
  • Ερατεινή, στο Κ.Ε.Π του Δήμου.

Οι πολίτες που είναι μακριά από τα παραπάνω εκλογικά κέντρα ή θα είναι εκτός Φωκίδας την Κυριακή 12/11, μπορούν να ψηφίσουν σε εκλογικό κέντρο του τόπου που θα βρίσκονται. Για παράδειγμα πολίτες της Φωκίδας μπορούν να ψηφίσουν στην Αθήνα, Πάτρα, Λαμία, Αμφίκλεια, Θεσσαλονίκη, Ναύπακτο και όπου αλλού βρεθούν.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων.

Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Καλούμε τους πολίτες της Φωκίδας, να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία για να δώσουν δύναμη και προοπτική στη Δημοκρατική Παράταξη.

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας