Την άριστη επαφή τους με τα «εμπλεκόμενα μέρη», δηλαδή κάθε κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που άμεσα ή έμμεσα αποτελεί ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της εταιρικής κουλτούρας γύρω από την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, ανανέωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, της ΕΛ.ΑΣ.  και του κοινωνικού χώρου με τα στελέχη του Ομίλου Μυτιληναίος τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο του θρυλικού «Περοκέ» στα Άσπρα Σπίτια και στο πλαίσιο του ανοικτού φόρουμ με τίτλο «Μεταφράζοντας το επιχειρείν σε αξία για την κοινωνία».

 

Την πολύ καλή συνεργασία τους με τους αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς σε Βοιωτία και Φωκίδα επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι του Ομίλου Μυτιληναίος,  στο ανοικτό κάλεσμά τους με αφορμή την 3η θεματική συνάντηση που οργάνωσε ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Μεταλλουργίας της Μυτιληναίος για τους κοινωνικούς της εταίρους.

Μια πρακτική που αποτελεί παράδοση για τον πιο πολυσχιδή κοινωνικά Όμιλο που διαθέτει η Επαρχία Λιβαδειάς, η οποία εδώ και επτά χρόνια στοχεύει να οικοδομήσει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη, μια συνεχή διαφάνεια στον τομέα της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

Το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από τον οικοδεσπότη του χώρου, του Γενικού Δντη του Τομέα Μεταλουργίας της Μυτιληναίος κ. Δημήτρη Στεφανίδη, πρόσωπο με τον οποίο είναι ταυτισμένη η «ισορροπία» των λόγων με τα έργα που ξεκινούν από τους κόλπους της εταιρείας και καταλήγουν σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με την στόχευση του Ομίλου, το επιχειρείν να μεταφράζεται σε αξία για την ίδια την κοινωνία.

Γι` αυτό και την ετήσια αυτή συνάντηση άνοιξε ουσιαστική η ομιλία του κ. Γιώργου Γαλάνη, Προϊστάμενος του Τμήματος ΕΚΕ του Ομίλου, ο οποίος και ανέλυσε στη συνέχεια τη επιθυμία τους να διαμορφώνουν χρόνο με το χρόνο μια εταιρική κουλτούρα, αντάξια της αναπτυξιακής πορείας των επιχειρήσεων στις οποίες ηγείται ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ακολούθως, στην διαχείριση των πόρων που προορίζονται για τις τοπικές κοινωνίες επικεντρώθηκε ο Δντης Επικοινωνίας της ΑτΕ κ. Γιάννης Καραβάς, ένα πρόσωπο που ζει ανάμεσά μας  και – όπως ορθά ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε. στη Λιβαδειά – αποτελεί το «κλειδί» για το «ανθρώπινο πρόσωπο» της Μυτιληναίος στην Επ. Λιβαδειάς.

Μαζί τους και ο κ. Γιώργος Γεωργαλάς, Δντης Ανθρώπινου Δυναμικού και αν. Δντης του εργοστασίου, ο οποίος στάθηκε στα συμπεράσματα των δεικτών, που επιβεβαιώνουν την αγαστή αυτή συνύπαρξη στην περιοχή των Άσπρων Σπιτιών, στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Μυτιληναίος για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή.

 

 

Παρεμβάσεις και ευχαριστίες απ` όλους…

 

Σχεδόν κανείς απ` όσους προσκεκλημένους τους πήραν το λόγο για να παρέμβουν σ` αυτό τον ανοικτό κοινωνικό διάλογο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία από τη μια και από την άλλη να επισημάνει την αισιοδοξία του, η οποία πηγάζει από την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου Μυτιληναίος στην περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και όλων των άλλων εταιρειών του Ομίλου, με επιχειρηματική δραστηριότητα σε Φωκίδα, κ.α.

Ανάμεσα στις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις, θα σταθούμε στα λόγια της Αντπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, η οποία ζήτησε ακόμη πιο έντονη την κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου στην Επ. Λιβαδειάς, θέση που ενίσχυσε και η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, φέρνοντας ως παράδειγμα την κοινωνική δράση με τίτλο «Μηχανικοί στην Πράξη». Ακόμη η Δήμαρχος ενημέρωση την  ομήγυρη για το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας που συνεχίζει ο Δήμος Λεβαδεών με το Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Μεταλλουργίας της Μυτιληναίος και αυτή τη χρονιά.

Παρέμβαση έγινε και από την Περιφερειακή Σύμβουλο Φωκίδας κα Πέγκυ Αραβαντινού, η οποία ζήτησε να συνδεθεί ο Όμιλος με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με τα ΕΠΑΛ της περιοχής (Άμφισσας και Λιβαδειάς) καθώς και την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων.

Στον τομέα της τουριστικής και πολιτιστικής προβολής επικεντρώθηκαν στην παρέμβασή τους οι Δήμαρχοι Δελφών και Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «ενιαίο πεδίο» της Δυτικής Βοιωτίας με την Αν. Φωκίδα, γεγονός που είναι ικανό να συνθέσει ένα τουριστικό πρόγραμμα προβολής, σύμφωνα και με τις επιταγές και των τουριστικών πρακτορείων, το οποίο ζήτησε να χρηματοδοτηθεί από τον Όμιλο. Ο κ. Γεωργακός, επέμεινε στη στήριξη τοπικών δράσεων γύρω από τον πολιτισμό, την παράδοση και τον τουρισμό.

Το λόγο έλαβε και η Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς κα Στέλλα Ταπανλή, η οποία τοποθετήθηκε από καρδιάς κάνοντας γνωστά τα όσα η Α.τ.Ε έχει μέχρι σήμερα προσφέρει για το κοινωνικό σύνολο της περιοχής δράσης τους.

Παρέμβαση έγινε και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης για την διαχρονική ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεώς μας από τον Όμιλο και ζήτησε μεγαλύτερη ευαισθησία για την εξάλειψη της ανεργίας στην περιοχή, τόσο για τους νέους όσο και για εκείνους που βρίσκονται λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους. Παρεμβάσεις έγιναν ακόμη από αιρετούς, τον Αστυνομικό Υπδιευθυντή Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνο Τοπάλη, τον Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Λουκά Παπαχαραλάμπους, τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Ηλία Ευθυμίου, τον Πρόεδρο του Μεδεών κ. Νίκο Σολίπα, κ.α. Διαβάστε αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της Παρασκευής…