Συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Εύβοιας σύναψε η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας για την οργάνωση τεσσάρων διαδρομών ανά ημέρα με επιστροφή από το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στη Χαλκίδα και την Ερέτρια.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, και το οποίο ξεκινά από τις 17 Ιουλίου και θα υλοποιηθεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Ενισχύεται οικονομικά κατά μεγάλο μέρος απο την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας καθώς και απο το Επιμελητήριο Ευβοίας και τον ΟΛΝΕ.
Η Ένωση Ξενοδόχων με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους τους φορείς που στηρίζουν οικονομικά το εγχείρημα αυτό και εύχεται η προσπάθεια αυτή, να είναι βιώσιμη και μετά την παρέλευση του τριμήνου και να επεκταθεί η σύνδεση του αεροδρομίου και με άλλες περιοχές της Εύβοιας, όπως π.χ με την Β . Εύβοια που αντιμετωπίζει και αυτή παρόμοιο πρόβλημα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί το Επιμελητήριο Εύβοιας , γιατί εκτός από την οικονομική βοήθεια, συστρατεύτηκε με τους υπεύθυνους του τμήματος τουρισμού (κ Κολούτσου και κ Ρόγκα), εκπροσωπώντας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην προσπάθεια μας να ολοκληρώσουμε αυτήν την συμφωνία.

Επισημαίνει δε, ότι το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά απο την συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευβοίας και το ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ και την συνέργεια, όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερα με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη κ Μπακογιάννη και την στήριξη της ΟΛΝΕ. Αυτό το εγχείρημα απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο , πως όταν υπάρχει συνέργεια και στήριξη της Τ.Α. και φορέων, με μικρό σχετικά κόστος, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα για την οικονομία ενός τόπου.

Μέλημά τους είναι να ενεργοποιήσουν τα μέλη και τους ξενοδόχους γενικότερα ώστε η σύνδεση αυτή, να είναι βιώσιμη και κερδοφόρος σε ετήσια βάση και να αναπτυχθεί και περαιτέρω με περισσότερες συνδέσεις αφενός ημερησίως με το αεροδρόμιο και αφετέρου σε περισσότερες περιοχές του νησιού.Ένας ακόμη στόχος τους η προσπάθεια σύνδεσης του αεροδρομίου και με τον προαστειακό σιδηρόδρομο, ώστε η Εύβοια να αυξήσει όσο το δυνατόν την προσβασιμότητα της με το χαμηλότερο μεταφορικό κόστος, δίνοντας μια μεγαλύτερη προοπτική στον τουρισμό της και ιδιαίτερα στις εναλλακτικές μορφές του και να γίνει ένα τουριστικό – πολιτιστικό κέντρο. Το κόστος μεταφοράς για την διαδρομή, αεροδρόμιο Χαλκίδα θα είναι 15 ευρώ κατά άτομο και 17 ευρώ για την διαδρομή, αεροδρόμιο Ερέτρια. Οι ίδιες τιμές ισχύουν και για τις αντίστροφες διαδρομές. Πηγή www.tvstar.gr