Χρυσή διάκριση εις διπλούν αυτή τη φορά για τα βιολογικά μέλια «ΜΕΛΛΗΝ». Μετά την περσινή παγκόσμια διάκριση για το Premium μέλι ελάτης με θυμάρι στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards 2015, έρχονται να συμπληρώσουν το σερί των διακρίσεων δύο ακόμη μέλια της εταιρείας.  Στα Great Taste Awards 2016, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Premium μέλι ελάτης με θυμάρι και για πρώτη φορά το Θυμαρίσιο μέλι της εταιρείας «ΜΕΛΛΗΝ» απέσπασαν το περιζήτητο χρυσό αστέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία Great Taste Awards αποτελούν το μεγαλύτερο διεθνώς και πιο αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης για ποιοτικά τρόφιμα & ποτά. και διοργανώνονται από το The  Guild  Of  Fine  Food στο Λονδίνο.  Τα χρυσά αστέρια των βραβείων αυτών είναι ισοδύναμα με τα αστέρια  MICHELEN των βραβευμένων εστιατορίων.

Γνωστά και ως όσκαρ της γεύσης, έχουν απονείμει τα Great Taste Stars για το 2016. Η βράβευση στηρίζεται, αποκλειστικά και μόνο, στη γεύση των προϊόντων χωρίς καμία αναφορά στη μάρκα ή την συσκευασία τους.

Επί 49 ημέρες 400 κριτές, ανάμεσά τους κορυφαίοι σέφ,  κριτικοί τροφίμων, εστιάτορες και λιανοπωλητές gourmet,επιδίδονται σε χιλιάδες ώρες τυφλών δοκιμών  πάνω σε 10.000 προϊόντα , ψάχνοντας την καλύτερη ποιότητα.

Μία αδιαμφισβήτητη  επιβεβαίωση της αξίας ενός φυσικού προϊόντος  που προσφέρει η ευλογημένη Δελφική γή.

Παράλληλα, στις 3 Αυγούστου 2016, στο Ευπάλιο Δωρίδος, διεξήχθη  το 18ο Συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας. Τις ομιλίες εξεχόντων επιστημόνων ακολούθησε η βράβευση τοπικών επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων. Ανάμεσά τους ο κ. Κων/νος Ρέλλος στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την δημιουργία της πρότυπης μονάδας τυποποίησης μελιού «ΜΕΛΛΗΝ» και την εξαγωγική της δραστηριότητα.