ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Δωρικής Αδελφότητας με τους κκ Γιάννη Μπαλατσούρα, Πρόεδρο, Μιχάλη Δρίτσα, Αντιπρόεδρο και Δημήτριο Μπέσκο, Υπεύθυνο Πολιτισμού και Νεολαίας, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας.

Κατά την επίσκεψη η αντιπροσωπεία είχε την ευλογία και χαρά να συναντήσει και να συνομιλήσει με την Ηγουμένη της Μονής, τη γερόντισσα Θεοδοσία Ανδρικοπούλου στην οποία οφείλεται η επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής από το 1992. Χάρη στην αυτοθυσία και προσφορά της γερόντισσας και στις άοκνες προσπάθειες της ίδιας και των μοναχών που την ακολουθούν, το ιστορικό αυτό Μοναστήρι έχει ζωντανέψει και σήμερα αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους «φάρους» της Ορθοδοξίας και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

Πέρα από τη θερμή υποδοχή της, η αγιοσύνη της γερόντισσας δώρισε στη Δωρική Αδελφότητα αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βαρνάκοβας και βιβλία για την ιστορία του μοναστηριού και τα θαύματα της Παναγίας.

Η γερόντισσα έδωσε την ευλογία της στη Δωρική Αδελφότητα και εκδήλωσε τη χαρά και ικανοποίησή της για την πρόθεση της Αδελφότητας να πραγματοποιήσει τιμητική Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας της στην εορτή των Εσοδίων της Θεοτόκου, την 21 Νοεμβρίου στο Παγκράτι, έδρα της Δωρικής Αδελφότητας.